Hvad er forskellen på juridisk køberrådgivning og byggeteknisk køberrådgivning?

Når du skal købe ny bolig, er der en lang række forhold, som du skal sætte dig ind i og forholde dig til. Der er tale om både juridiske og byggetekniske forhold, som alle har indflydelse på den endelige pris på den nye bolig samt fremtidige udgifter og forbedringer på boligen. Det kan derfor være en god investering at have både en juridisk og en byggeteknisk køberrådgiver ved din side, hvis du vil være sikker på at købe en god og velholdt bolig til den rette pris. Vi gennemgår i denne artikel nogle af fordelene ved juridisk og byggeteknisk køberrådgivning.

Køberrådgivning giver tryghed og ro i maven

Det kan virke som en uoverskuelig proces at skulle købe bolig. Der er alt det juridiske, hvor det gælder om at holde hovedet koldt. Samtidig skal tilstandsrapporten gennemlæses, og den nye bolig skal tjekkes for eventuelle skader og misligholdelse.

Her kan køberrådgivning være en stor hjælp. Det kan nemlig give dig tryghed og sikkerhed at have professionelle køberrådgivere som bistand undervejs både i forhold til den juridiske og den byggetekniske side af en bolighandel.

En juridisk køberrådgiver som BoligPartner tilbyder professionel uvildig køberrådgivning, hvor dine interesser er i centrum. Du vil få en personlig rådgiver, som kan yde kompetent juridisk køberrådgivning.

Nyt tag

Juridisk køberrådgivning

En juridisk køberrådgiver kaldes med rette købers mægler. I en bolighandel vil du nemlig opleve, at ejendomsmægleren udelukkende varetager sælgers interesser. En køberrådgiver vil derimod være din repræsentant og sikre, at du når så optimal en handel som muligt og det til den rette pris.

Som boligkøber er der mange juridiske dokumenter og vilkår at holde rede på. Det kan virke afskrækkende at skulle stå alene med det store ansvar at læse og forstå alle de juridiske betingelser En køberrådgiver kan bevare overblikket og ansvaret for en fair og retlig handel. Rådgiveren har styr på alt det juridiske og sørger for, at alle dokumenter og papirer udarbejdes korrekt og til tiden, så du med ro i maven kan glæde dig til overtagelsesdagen.

Juridisk køberrådgivning behøver ikke at være dyrt. Du kan få attraktive køberpakker begyndende allerede fra 2.300 kr. Det kan være en pris, der er godt givet ud.

Byggeteknisk køberrådgivning

En byggeteknisk køberrådgiver kan tilbyde en uvildig vurdering af din muligt kommende bolig. På den måde får du en vurdering af boligens tilstand og dens eventuelle skjulte skader og mangler.

Den byggetekniske rådgiver vil være byggesagkyndig og have en byggeteknisk uddannelse bag sig. Du har med ord en fagligt kompetent rådgiver med dig, når en ønskebolig skal gennemses fra kælder til loft.

Med en uvildig byggeteknisk vurdering i hånden ved du, om den nye bolig er værd at investere i. Du vil få en ide om, hvorvidt der venter dyre udbedringer i den nærmeste fremtid.

Det er ikke et krav, at du har en køberrådgiver ved din side ved boligkøb, men det kan være en rigtig fornuftig investering. Flere og flere boligkøbere vælger da også at alliere sig med professionelle køberrådgivere, så de undgår ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter.