Boligadvokat for en bedre handel

Det er nok ingen hemmelighed, at der som regel er en masse ting, som man skal se til ved en bolighandel, hvad end man er køber eller sælger. Dermed er det altid rart med noget hjælp til hele denne proces. Dette kan en boligadvokat (advokat bolighandel) altid hjælpe med.

Hvad er en boligadvokat?

Formålet med boligadvokaten er at gøre hele handelsprocessen nemmere og mere håndgribeligt for begge sider af forhandlingsbordet. Dette gøres ved hjælp af rådgivning om alle de faser, som indgår i bolighandelsen, sådan at man som køber eller sælger står så stærkt, som man nu kan – og så man helt præcist ved, hvad man skriver under på. Man kan også få hjælp til korrospondancen mellem begge sider af forhandlingsbordet, så ens interesser kan få den bedste repræsentation ved dette bord som muligt. 

boligadvokat

Boligadvokat er ikke en ejendomsmælger

Det burde altid slås fast, at en boligadvokat ikke er en ejendomsmælger eller en købermælger. Man kan gøre brug af en boligadvokat, selv hvis man allerede har en ejendomsmælger eller købermælger, mens man også kun kan gøre brug af en boligadvokat – og dermed lave bolighandlen udenom de to andre muligheder. En boligadvokat varetager dog typisk ikke prisforhandlingen eller deltager i den indledende købsproces. Det er her, hvor de to andre mulighedern hjælper til. Alle muligheder kan dog yde rådgivning om alt vedrørende boligkøb eller boligsalg. 

Hvorfor skal du vælge en boligadvokat?

For det første, så kan det godt give mening at gøre brug af en boligadvokat, selvom der også er de to førnævnte muligheder. Det kan nemlig sikre, at man får flere øjne på papiret, hvilket kan være med til at øge chancerne for, at bolighandlen er den rigtige. De fleste ejendomsmæglere og banker er også enige om, at en boligadvokat er nødvendig for en god bolighandel.

Generelt kan man også bare nævne, at en bolighandel kan også involvere en masse penge, så det giver altid mening at søge lidt hjælp til at sikrer en god handel. Det er heller ikke alle, som har så meget kendskab til boligverdenen, hvorved lige hjælp fra den verden også giver god mening. Bolighandlen, der sikrer en drømmeboligen, skal også helst være en god oplevelse, så man kan nyde den nye bolig velvidende om, at alt er, som det skal være. Man kan også altid forvente, at den anden part får noget hjælp til handlen – så hvorfor ikke selv gøre det? Begge parter er som bekendt altid interesseret i en god handel.